Dzisiaj jest , 21 Lipca 2019 roku.

Zarząd os. 700-lecia - Kaszubskie przedstawił sprawozdanie za 2015-2019

Dodane: 2019-04-20

Przewodniczący Zarządu Osiedla nr 5, które obejmuje teren osiedli 700-lecia i Kaszubskiego, Bogdan Tyloch, sprawozdanie za okres poprzedniej kadencji 2015 - 2019 rozpoczął od zmarłego w 11/2018 długoletniego członka Zarządu Kazimierza Fortuńskiego.

Podczas tych 4 lat Zarząd zebrał się na 55 posiedzeniach. Za jedno z ważniejszych osiągnięć minionej kadencji Bogdan Tyloch uznał organizowanie latem cotygodniowych wyjazdów nad Bałtyk dla mieszkańców swojego osiedla. Inną inicjatywą mającą wypełnić czas wolny, to festyn osiedlowy, który po raz pierwszy zorganizowano na początku czerwca 2018 na nowym kompleksie sportowym przy ul. Karsińskiej. Pomysł będzie kontynuowany w 2019 roku. Z działań tzw. inwestycyjnych wymienił powstanie dwóch progów spowalniających na ul. Książąt Pomorskich; doprowadzenie do doświetlenia przejść dla pieszych oraz wybudowania łącznika Wielewska - Daleka i kompleksu sportowego dla SP-5.

Część II relacji z zebrania.

Strona główna | Reklama | Kontakt

chojnice.tv 2013 ©
Prawa autorskie do artykułów publikowanych w portalu są własnością ich autorów lub redakcji czasopism, w których zostały zamieszczone.
Projekt i wykonanie portalu Webrise.pl

Wykonanie portalu Chojnice TV zostało sfinansowane przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki.